Új jelszó kérése

06-1-316-71-52

06-20-262-43-17

Hírlevél
Házhozszállítás

Partnerünk

Párna, Paplan webshop

Párna paplan webshop

www.parnarendeles.hu

 

 

PÁRNA, PAPLAN, ÁGYNEMŰ INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL

Párna akciók 20-60%

Akciós párna - Billerbeck párnák

Pehelypárnák, Memory párna, gyapjú-, bambusz-, köles- és tönköly párnák óriási választékban, akár 20-60% kedvezménnyel!

Akciós paplanok

Akciós párna - Billerbeck párnák

Billerbeck toll- és pehelypaplan, mosható, antiallergén paplanok,  gyapjú- és gyerekpaplanok, paplan akciók!

Ágynemű akciók

Ágyneműhuzat akció

Szatén ágyneműhuzat, mikroszálas ágyneműk, 100% pamut ágyneműk,
3- és 5 részes ágynemű garnitúrák.


Ledtrend - Led Webáruház

Termékajánló
Partnereink
Fizetési megoldás

Jó böngészést kívánunk Matrac Trend Webáruházban!

 

2 matrac szaküzlet Budapesten

 

- Próbálja ki személyesen -

Matrac akciók, kiemelt ajánlatok

 

- akciós termékek -

14 napos pénz visszafizetési garancia

 

- információk -

 

 

Matrac Trend - Matrac Webáruház

"A trendi matracok áruháza"

 

Miért Matrac Trend?

Mert a matracok világában is változnak a trendek. Folyamatos fejlesztések biztosítják számunkra, hogy a matracaink mindíg a legmodernebb, legtrendibb alapanyagok felhasználásával készüljenek. A matrac gyártók keresik, kutatják az alváshoz legmegfelelőbb anyagokat, hogy rohanó világunkban minél eredményesebben ki tudjuk pihenni magunkat, és regenerálódhassunk. Egészségünk megörzésért sokmindent megteszünk, odafigyelünk a táplálkozásunkra, a rendszeres testmozgásra. Elengedhetetlen, hogy pihenésünkre is fordítsunk figyelmet, hiszen naponta 6-8 órát is eltöltünk a hálószobánkban, a matracunkon. Életünk egyharmadát ágyunkban töltjük!

 

 

50.000 Ft felett, ingyenes matrac házhozszállítás

 30.000 Ft-ot meghaladó vásárlás esetén, csomagját ingyenesen házhozszállítjuk Önnek!

(online web áruházi megrendelés esetén)

 

 

KIEMELT MATRAC AKCIÓK


Mik lehetnek a szempontok egy matrac cseréjénél?

 

Gondolja végig, miért szeretné matracát lecserélni! Azért, mert a jelenleg használt matrac:

 • nem megfelelően kemény, vagy nem elég puha?
 • nem érzi elég rugalmasnak?
 • matracát régóta használja és kigödrösödött?
 • megváltozott az alvási szokása és újabban háton, hason vagy oldalt alszik?

 

Tehát valmilyen szempontból nem tudja magát kipihenni, ezért cserélni szeretné meglévő matracát!

 

Matracunk kiválasztásánál fontos szempont a matrac használati gyakorisága.

Eszerint lehet:

 • Mindennapi, otthoni használat
 • Vendég ágyban használt
 • Mindennapi használat, vendéglátó helyen
 • Néhány hétig használt hétvégi házban, nyaralóban

 

Lényeges még a matrac választásnál:

 • Milyen testsúlyú személy(ek) fogják használni a matracot?
 • A matrac huzata levehető-e?
 • A matrac huzata mosható-e?
 • Van-e olyan betegségem, melyel kapcsolatban figyelembe kell vennem a matrachoz felhasznált alapanyagokat? Allergia, asztma, izületi bántalmak, gerinc probléma stb.
 • A matracot tudom-e forgatni?
 • Vannak egyoldalas matracok is, melyeket nem kell forgatni.

 

 

Webáruházunkban a következő matrac típusokkal találkozhat:

 

Rugós matracok

 

A rugós matracok igen népszerűek, aminek fő oka, hogy már igen kedvező áron is elérhetők, emellett nagyon tartósak és kényelmesek.  Természetesen nem mindegy, hogy milyen rugós matracot választunk, ugyanis ebből is van több fajta. Bár jelenleg nem a rugós matracok a piacvezetők, vannak, akik ragaszkodnak ezekhez. Ha jó a rugórendszer, elég sokáig szolgálhatnak ezek a matracok, így a strapabíróságuk nem szokott problémát jelenteni, és jó a tartásuk – ezért szeretik sokan, na meg a viszonylag alacsony árukért. A Matrac Trendnél kétféle rugós matrac kapható:

 

Bonellrugós matracok:

 

Ezek a rugók már az 1860-as években megjelentek az ágymatracokban, de az akkori technológia nem tette lehetővé a tömeges gyártást, így csak az 1940-es években terjedtek el igazán.  Ennek a módszernek a lényege, hogy több száz különálló, térhálóba rendezett rugótestet összekötnek egymással. A tölcsérrugók általában 2-2,2 milliméteres acélhuzalból készült 5 menetes rugók, de lehetnek 4, 5, vagy akár 6 menetesek is. Ezeknek a rugóknak az alsó és felső végeit összekötik csavarrugókkal. Elég sok rugóra van szükség egy komplett matrac kialakításához: egy 90x200-as heverőben körülbelül 200-220 bonellrugó kap helyet. Mivel a bonellrugók tölcsér alakúak, nem tudnak egymással súrlódni a szomszédos rugók.

 

Táskarugós matracok:

 

A táskarugós matracok kifejlesztését a bonellrugós rendszer továbbfejlesztése ihlette. Az 1920-as években fejlesztették ki azt a gépet, ami forradalmasította a táskarugós vagy zsákrugós matracok gyártását, de igazán ez a fajta is csak az 1940-es években tudott teret hódítani. Az alapelv az, hogy a bonellrugókhoz képest jóval kisebb rugókat használnak, minden darabot egy-egy zsákba bevarrva. A rugók így egymástól majdnem függetlenül mozognak. Általában véve kényelmesebbek, jobban alkalmazkodnak az emberi test ergonómiájához, mint a bonellrugós matracok,.Ugyan  drágábbak is, ezzel együtt még mindig bőven a megfizethető kategóriába tartoznak.

 

 

Kókusz matrac

 

Mostanság nagy slágernek számítanak a kókusz matracok, ódákat lehetne zengni jótékony hatásukról. A kókuszmatrac a kókusz külső burkából készül, egészen pontosan a leszálazott rostokból. A rostok között található kötőanyagot eltávolítják egy hosszas áztatás során. Ezután a rostokat kiszárítják, lepréselik, végül kaucsuktejjel vulkanizálják. Ha mindez kész, a kókuszrostokból tömör tábla válik, ami már alkalmas a matrackészítésre. Ezek a táblák adják az ágybetét keménységét, de a rugalmasságát is.

A kókuszmatrac népszerűségének okai közt szerepel, hogy teljesen természetes, nagyon jól szellőzik, nem szállják meg az atkák, és hipoallergén. Laza szerkezetüknek hála a rájuk kerülő nedvesség gyorsan elpárolog. Ezen tulajdonságukat kihasználva teljesen át lehet őket mosni, és nem tudnak benne megtelepedni a gombák.

A kókusz matrac keménysége legnagyobb részben attól függ, hogy milyen a kókusz és a hab rétegek (leggyakrabban természetes alapú latex) aránya. A kókuszrostok minden esetben kellőképpen kemények ahhoz, hogy megfelelően alá tudják támasztani a gerincoszlopot, ezért gyerekek ágyába is tökéletes választás, hiszen a fejlődésben lévő szervezetnek különösen fontos a megfelelő támasztás.

 

 

Memory matrac

 

A memory matracban garantáltan nem lehet csalódni kényelem szempontjából. Népszerűségük az ergonomikus képességükben rejlik. Tökéletesen alátámasztják a gerincet, így alvás közben is helyes marad a testtartás, valamint az optimális vérkeringés is fennmarad. A memória matracokban hideghab is megtalálható, ami a biztos tartásért felel. A polietilén hab az, amitől a matrac képes lekövetni, körülölelni a testünket alvás közben.

A memory matracok mindennek köszönhetően nagyban elősegítik, hogy kellőképpen ki tudjuk pihenni magunkat. Akik gyakran ébrednek arra, hogy elfeküdték a vállukat, nyakukat, hátukat, és emiatt sokszor küzdenek különféle fájdalmakkal, azoknak szinte kötelező kellék egy ilyen matrac. Ezen kedvező tulajdonságai miatt egyre többen választják mostanában a memory hab matracokat, rohamosan terjed a felhasználásuk.

Igaz, a memory matrac nem tartozik a legolcsóbb típusba, de az a kényelem, amit nyújtanak a használójuknak, gyakorlatilag utánozhatatlan. Hiszen teljesen hozzánk idomul, így olyan, mintha ránk lenne szabva – ezt semmi mástól nem kaphatjuk meg.

 

 

Prémium hab matrac - Hideghab matrac

 

A hideghab matracok nagyon népszerűek mostanában, olyannyira, hogy a 21. századi trendek eddigi állása szerint az évszázad matrac alapanyaga egyértelműen a hideghab lesz. 10-ből 9 eladott matrac biztos, hogy valamilyen hideghab matrac. Ez többek között azért is van így, mert a hideghab matracok családja elég nagy. Ide tartozik a normál haboktól kezdve a nagyrugalmasságú HR habokon keresztül egészen a memóriahabos matracokig minden, ami hab.

A matracgyártás azért szereti a hideghabot, mert poliurethan névre hallgató alapanyaga egy komforthab, ami megfelel azoknak a követelményeknek, amit egy matraccal szemben ma állítunk: könnyű, átengedi a levegőt, strapabíró, tartja a formáját, antiallergén, antisztatikus, könnyen alakítható, formálható.

Természetesen a hideghab matracok nagyon kényelmesek, bár ehhez feltétlenül szükséges, hogy olyat válasszunk, ami teljesen kielégíti az igényeinket. Mindenkinek más tetszik, van aki kemény, van, aki puha matracon szeret aludni. A lényeg, hogy ne kössünk kompromisszumot, olyat válasszunk, ami tökéletesen kényelmes a számunkra!

 

 

 

 

Vákuum matrac

 

A vákuum matrac nem kifejezetten egy matracfajtát jelöl, ez egy gyűjtőfogalom. Olyan matracokat hívunk vákuum matracnak, melyeket gyártásuk után több tonnával összepréselnek és összehengergetnek. Ez az eljárás – bizonyos feltételek mellett - gyakorlatilag bármilyen matracfajtával elvégezhető, kezdve a memóriahabos matracoktól akár a rugósakig.

Hogy ez miért jó? Azért, mert egy picire préselt vákuum matrac könnyen szállítható, higiénikus, mert a vákuumcsomagolás miatt biztos, hogy bontatlan, tiszta matrac kerül hozzánk. Azzal is tisztában lehetünk, hogy ez a matrac strapabíró, hiszen nem minden bírja ki, ha két tonnával összepréselik. Ezek a matracok is egy jobban elterjednek, köszönhetően praktikusságuknak.

Nem kell amiatt aggódni, hogy a vákuum matracoknak megváltozik a formája a préselés miatt. Miután kibontjuk őket, ugyanolyanok lesznek, mint a préselés előtt, és azonnal lehet is őket használni. De mégsem egy 2 méteres, vagy még hosszabb matracot kell hosszában begyömöszölni valahogy az autóba, amikor hazahozzuk, hanem csak egy kisméretű hengert kell berakni a hátsó ülésre – nem mindegy, igaz?

 

 

 

Fedőmatracok, topperek

 

Fedőmatracra, más néven topperre akkor lehet szükség, ha a meglévő matracunk nem teljesen megfelelő a számunkra, azonban nem szeretnénk lecserélni. A fedőmatrac tulajdonképpen egy vékony matrac, ami önmagában nem állná meg a helyét, de egy másfajta (teljesen mindegy, hogy típusú, de nem „kifeküdt” matracra téve tökéletes fekvőalkalmatosságot biztosíthat. Toppert elég sokan használnak azok közül, akiknek túl kemény, vagy éppen ellenkezőleg, túl puha az ágyuk. Ez tulajdonképpen egy költséghatékony megoldás az ágyunk kényelmesebbé tételére. Egy jól megválasztott fedőmatraccal olyan érzésünk lehet, mintha a komplett ágyat lecseréltük volna, és teljesen átvarázsolódhatnak az éjszakáink! A topper abban is segíthet, ha kényelmes ugyan az ágy, de úgy érezzük, nem fekszünk elég magasan. Ezek a fedőmatracok értelemszerűen emelnek néhány centimétert a fekvőfelületen, így ez a probléma is könnyedén orvosolható vele.

Fedőmatracból is többféle létezik, lehet szivacsot kapni, memóriahabosat, vagy akár kókuszt is. Lényeg, hogy mindenképpen olyat vegyünk, ami megoldja az ágyunkkal kapcsolatos problémáinkat, tehát maximálisan kényelmes számunkra.

 

 

 

Gyerek matracok

 

Minden babát váró, illetve kisgyermekes szülő számára nagyon fontos, és nehéz kérdés, hogy milyen matrac kerüljön a kiságyba, gyerekágyba. Természetes, hogy minden szülő a legjobbat akarja a gyermekének, de ebben a kérdésben pont nehéz eltalálni, hogy mi a legjobb. Hagyományosan vagy szivacsra, vagy kókuszmatracra szokták fektetni a gyerekeket, az már egyéni, hogy ki melyiket gondolja jobban.

Sokszor hallhatjuk, hogy a mi generációnk is szivacson feküdt, mégis élünk, minek ez a felhajtás. Nos, valószínűleg baja tényleg nem lesz egy egészséges gerincű gyermeknek a sima szivacstól – de biztos, hogy egészséges a gerince? Az olyan gondok, mint például a gerincferdülés, csak később szoktak kiderülni, ezért nem árt biztosra menni.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a szivacs, mint alapanyag, nem jöhet szóba. Természetesen szóba jöhet, habszivacs matrac formájában. Ez ugyanazért lehet jó választás, amiért a felnőttek szeretik: kényelmes, könnyű, levegőzik, formatartó. A kókuszmatrac a stabilitása miatt megfelelő, illetve azért, mert gombamentes, és hipoallergén, ráadásul – természetesen – ezek is nagyon kényelmesek.

Ha már meglévő gyermeknek keresünk matracot, érdemes figyelembe venni az alvási szokásait is – másra lehet szüksége egy hason, hanyatt, vagy éppen az oldalán alvónak. Mivel gyerekről van szó, szempont lehet, hogy milyen könnyű a matracot tisztán tartani.

 

 

 

Matracvédők

 

A matracvédő egyik fajtája vékony, lepedőszerű, ám vízhatlan réteg, ami magát a matracot védi a különböző szennyeződésektől.

Mikor lehet szükség matracvédőre? Nos, az esetek döntő többségében babáknál, kisgyerekeknél alkalmazzák. Egészen újszülött kortól lehet használni matracvédőt, megelőzendő a pelenka tartalmának kifolyásából adódó, matrackárosító baleseteket. Később jól jöhet még a szobatisztaság tanulásánál, amikor már próbálgatjuk, hogy gyermekünknek éjszaka is sikerül-e bent tartani, amit kellene, de még nem vagyunk benne biztosak, hogy menni fog. Sok gyerek bepisil időnként éjszaka, ilyenkor jó, ha van a lepedő alatt egy matracvédő, de az éjszakai ivások, ital kiöntések ellen is véd. Felnőtt korban, idősek esetében is hasznos, ha esetleg vizelettartási problémák állnak fenn.

A  matracvédők másik csoportja két lepedő szerű anyag közé steppelt, jól szellőző vatta réteget jelent. Ez a típus inkább mechanikusan védi a matracot és csak korlátozottan óvja a nedvességtől. Emeli  az adott matrac komfort szintjét.

A matracvédő voltaképpen arra szolgál, hogy megvédje magát a matracot. Az ilyen jellegű balesetek miatt, ha nincs matracvédő, hamar sor kerülhet a matrac cseréjére, mert a legtöbbet képtelenség tökéletesen kitisztítani. Ha azonban használunk matracvédőt, távol tudjuk tartani a nemkívánatos folyadékot a matractól, és/vagy csökkentjük a matrac felület terhelését, így az sokáig friss maradhat.

 

 

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.